KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

UWAGA KONKURS!

20.04.2021
UWAGA KONKURS!

UWAGA KONKURS!

20.04.2021

Zachęcamy do wzięcia udziału w szkolnym konkursie plastycznym pt. "Kocham Cię, Polsko!". Przewidziano wspaniałe nagrody!...

XIII Ogólnopolski Tydzień Biblijny 18-24.04.2021

W tym roku Tydzień Biblijny jest przeżywany pod hasłem: „Zgromadzeni na świętej Wieczerzy”. Jest to także już V Tydzień Narodowego Czytania Pisma Świętego w którego akcję włączyli się także najmłodsi uczniowie naszej szkoły, którzy podczas katechezy mogli usłyszeć różne historie bibli...

Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2021

1 kwietnia rozpoczął się Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2021. Informacje, które pracownicy polskiej statystyki publicznej zbiorą od milionów Polaków – w tym od nas samych – poszerzą i zaktualizują wiedzę o naszym kraju i jego mieszkańcach.

Nauka zdalna przedłużona do 18 kwietnia

Do 18 kwietnia br. zostały przedłużone wszystkie obowiązujące zasady ograniczonego funkcjonowania szkół i placówek. Z uwagi na nadal utrzymujący się wysoki poziom zachorowalności w kraju i konieczność zahamowania pandemii, niezbędne jest przedłużenie czasowego ograniczenia funkcjonowania szkół i placówek oświatowych.

Święto Chrztu Polski

14 kwietnia 2021 r.- święto Chrztu Polski. Wywieś flagę!

Zawieszenie zajęć w żłobkach i przedszkolach

Drodzy RodziceOd 27 marca do 9 kwietnia br. funkcjonowanie jednostek systemu oświaty zostaje czasowo ograniczone.Ze względu na bezpieczeństwo dzieci i rodziców, zamknięte zostaną żłobki, przedszkola i oddziały przedszkolne.

Dzień Patrona

21.03.2021
Dzień Patrona

Dzień Patrona

21.03.2021

„Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”- Józef PiłsudskiTradycyjnie, Szkoła Podstawowa nr 3 w Tomaszowie Mazowieckim obchodzi Dzień Patrona 19 marca. Placówka ma ogromny zaszczyt nosić imię największego z Polaków jakim był Józef Piłsudski.

Wczesna profilaktyka w naszej szkole

9 marca 2021r. uczniowie klasy Ib uczestniczyli w zajęciach w ramach programu profilaktycznego „Cukierki”. Program ten jest jedną z nielicznych propozycji oddziaływań profilaktycznych skierowanych do dzieci na najniższym etapie kształcenia.           &nb...

Dzień Barbie

11.03.2021
Dzień Barbie

Dzień Barbie

11.03.2021

Barbie  Day, czyli  Dzień Barbie  przypada 9 marca, czyli w rocznicę pojawienia się jej na targach w Nowym Jorku. Dla wszystkich pasjonatów lalki jej historia jest dobrze znana. Przypomnę więc tylko w wielkim skrócie, że  jej debiut odbył się 9 marca 1959 roku na targach zabawek ( ...