KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Konkurs Geograficzny " Z MAPA ZA PAN BRAT"

Dnia 06.03.2020r. w SP 3 odbyl sie Konkurs Geograficzny " Z MAPA ZA PAN BRAT" zorganizowany przez nauczycielke geografii - p. Bozene Serafin. Adresowany byl do uczniow klas V-VIII. W konkursie wzielo udzial 22 uczniow zainteresowanych geografia. Mamy wyniki: I msc. Maja Spala - kl. 7b, II msc. - Marek Chachula - kl. 5a...

Zgodnie z komunikatem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 17 marca 2020 r. chcemy wyjść naprzeciw oczekiwaniom Rodziców i wprowadzić takie rozwiązania, które pozwolą mu na uniknięcie bezpośredniego kontaktu z pracownikiem szkoły.

Szanowni Rodzice Na spotkaniu Rady Pedagogicznej w dniu 12.03. 2020 r. ustalono zasady zdalnego realizowania zadań edukacyjnych. Oto one:

Od 12 do 25 marca br. funkcjonowanie jednostek systemu oświaty zostaje czasowo ograniczone. Oznacza to, że w tym okresie przedszkola, szkoły i placówki oświatowe zarówno publiczne, jak i niepubliczne nie będą prowadziły zajęć dydaktyczno-wychowawczych. To decyzja Ministra Edukacji Narodowej wynikająca z k...

Uwaga!!

11.03.2020

Uwaga!!

11.03.2020

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Tomaszowie Maz. przesyła do wykorzystania służbowego materiały: aktualny algorytm postępowania w przypadku podejrzenia zakażeniem koronawirusem SARS CoV-2, instrukcję mycia rąk, infografikę zachowania w celu ograniczenia rozprzestrzeniania drobnoustrojów. Prosimy r&oacut...

Warsztaty kulinarne w klasie 1a

Dnia 3 marca z okazji zbliżającego się Dnia Kobiet klasa Ia  wybrała się na warsztaty kulinarne do Pizzerii Da Grasso. Zajęcia rozpoczęły się od pogadanki na temat historii pizzy.  Następnie każdy uczeń mógł samodzielnie przygotować własną pizzę, a później ją ze smakiem skonsumować. Uczniowie na...

Spotkanie z pisarką Moniką Sakturą

We wtorek 03.03.2020 r. klasa IIa wraz z wychowawczynią Bożeną Bożyk i panią Moniką Zając wybrały się do Miejskiej Biblioteki Publicznej: Oddział dla Dzieci i Młodzieży w Tomaszowie Mazowieckim na spotkanie autorskie z pisarką Moniką Sakturą z okazji Międzynarodowego Dnia Pisarzy. Uczniowie mieli okazję poznać oso...

Wybory do Młodzieżowej Rady Miasta

Zgodnie z Zarządzeniem Prezydenta Miasta pana Marcina Witko, 2 marca 2020 r. w Szkole Podstawowej nr 3 im J. Piłsudskiego odbyły się wybory do Młodzieżowej Rady Miasta.

Mobilne planetarium w naszej szkole

25 lutego gościliśmy w naszej szkole mobilne planetarium. W sali gimnastycznej rozstawiona została tajemnicza kopuła, w której uczniowie odbyli niezwykłą lekcję astronomii.