KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Mikołajki

06.12.2019
Mikołajki

Mikołajki

06.12.2019

6 grudnia  wybraliśmy  się na wycieczkę do Fabryki Bombek w Piotrkowie Tryb., tam gdzie magia świąt trwa przez cały rok. Bacznie przyglądaliśmy się procesowi powstawania bombek .   Po pokazie instruktażowym przyszedł czas na zaprezentowanie nabytych wiadomości w praktyce. Przy wykonywaniu dekoracji ...

"Gdyby wszyscy mieli to samo, nikt nikomu nie byłby potrzebny"

W Szkole Podstawowej nr 3 im. Józefa Piłsudskiego w dniu imienin Świętego Mikołaja, uczniowie obchodzili również Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Z tej okazji na sali gimnastycznej odbył się uroczysty apel.

"Póki czas macie, dobro czyńcie..."

5 grudnia obchodzony jest Światowy Dzień Wolontariuszy. Wolontariat to działalność, której przyświeca jakiś społeczny cel, wykonywany świadomie, dobrowolnie i bez oczekiwania wynagrodzenia na rzecz osób spoza najbliższych kręgów rodzinnych i przyjacielskich.W tym dniu  w Urzędzie Miasta p...

"Bo w życiu są chwile, które niezapomniane pozostaną na zawsze"

Na lekcjach dowiedzieliśmy się, że najlepsze prezenty, które będziemy wspominać po latach, to takie, których nie da się kupić: wsparcie bliskiej osoby w trudnej chwili, wspólny spacer, czuły uśmiech, rodzinny posiłek, zrobiona samodzielnie kartka, ozdoba choinkowa. Ucząc się w szkole wrażliwości sk...

Zbiórka żywności

W dniu 29.11.2019 r. wolontariusz z naszej szkoły brali udział w Świątecznej Zbiórce Żywności we współpracy z fundacją "Arka Nadziei".Akcja odbywała się w sklepach Biedronka. Ludzie byli bardzo hojni i kosze szybko zapełniły się artykułami. Mamy nadzieję, że przyczyniliśmy się do tego, że nikt w te Święta...

Andrzejki w naszej szkole

Andrzejki to dzień jedyny w swoim rodzaju. Wtedy to zgodnie z tradycją  św. Andrzej uchyla rąbka tajemnicy i za sprawą znaków i wróżb podpowiada nam, co nas będzie czekać w przyszłości. 29 listopada Samorząd Uczniowski przygotował wróżby andrzejkowe dla wszystkich uczniów naszej szkoły....

Caritas-Dzień Pluszowego Misia

25 listopada obchodzimy Dzień Pluszowego Misia.Pluszowy miś to kultowa zabawka na całym świecie i mimo upływającego czasu oraz pojawiania się coraz bardziej nowoczesnych rozrywek dla dzieci, bywa największym przyjacielem dziecka, a moda na misie nie przemija.20 listopada w nowo otwartej w naszym mieście Archidiecezja...

Msza święta za zmarłych nauczycieli

W czwartek, 14 listopada 2019 roku, w kościele pw. św. Rodziny przy ulicy Niskiej w Tomaszowie Mazowieckim odprawiona została msza święta za zmarłych w ostatnim roku nauczycieli.Udział w mszy prócz uczniów z różnych szkół wzięli też nauczyciele, rodzice, władze samorządowe miasta i powiatu ...

Niezwykłe spotkanie z żołnierzem Armii Krajowej

Z inicjatywy dyrektora szkoły, Lucyny Siudzińskiej i nauczycielki historii, Magdaleny Bugajskiej, uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im. Józefa Piłsudskiego wzięli udział w niecodziennym spotkaniu z człowiekiem, którego można nazwać żywą legendą, świadkiem historii.

Szkolny Festiwal Piosenki Patriotycznej

By upamiętnić 101 rocznicę Odzyskania Niepodległości, uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im. Józefa Piłsudskiego podjęli się wielu ciekawych inicjatyw. Rywalizowali w konkursach o charakterze patriotycznym, przygotowali kiermasz niepodległościowy, wreszcie 8 listopada spotkali się na sali gimnastycznej...