KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Akcja Caritas „Tak, Pomagam”

W piątek i sobotę, 29 i 30 marca 2019 roku, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje kolejną, szesnastą, zbiórkę   na terenie naszej archidiecezjiw ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce.

Podczas zbiórki wolontariusze Caritas zbierać będą artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu: herbata, mleko, napoje, mąka, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, konserwy, olej, bakalie oraz słodycze dla najmłodszych. Zebrane artykuły zostaną przekazane potrzebującym w formie świątecznych paczek oraz jako pomoc doraźna dla Parafialnych Zespołów Caritas i dla placówek Caritas, w których prowadzone jest dożywianie dzieci i dorosłych.

Święta Wielkiej Nocy, podobnie jak Boże Narodzenie, to bardzo ważny czas kiedy każdemu człowiekowi potrzebna jest bliskość drugiego człowieka. Za pomocą prostego gestu można pokazać ludziom, którzy z różnych życiowych powodów znaleźli się w ciężkiej sytuacji, że nie są sami. Caritas pragnie na święta dotrzeć z pomocą do jak największej liczby osób niedożywionych i żyjących w ubóstwie, aby każdy mógł cieszyć się wielkanocnym śniadaniem.

Jak zwykle w pełnej gotowości są już wolontariusze z Parafialnego Zespołu Caritas  oraz ze Szkolnego Koła Caritas(wraz z opiekunem p. Marcinem Rybakiem) działającego przy naszej szkole, którzy będą zbierać produkty w Biedronce przy ulicy Wandy Panfil.

Serdecznie prosimy o włączenie się w zbiórkę i hojne wsparcie!