KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Apel podsumowujący I półrocze

Dnia 25 stycznia odbył się apel podsumowujący pierwsze półrocze. Przedstawiciele Samorządu Uczniowskiego przybliżyli wyniki klasyfikacji śródrocznej oraz frekwencji. Pani Dyrektor pogratulowała wszystkim uczniom, którzy osiągnęli wysokie wyniki w nauce oraz tym, którzy systematycznie uczęszczali do szkoły nie opuszczając ani jednego dnia, czyli uczniom ze 100% frekwencją.

Samorząd Uczniowski podsumował akcję zbierania nakrętek dla podopiecznej Ośrodka Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych w Tomaszowie Maz., wyróżniając klasę IIa za najliczniejszą zbiórkę.

Pani Edyta Sałowska w imieniu swoim i pani Renaty Bernat  podsumowała szkolny konkurs języka niemieckiego na praktyczny leksykon wiedzy o Niemczech i wręczyła nagrody zwycięzcom: Tomaszowi Żegocie z klasy IIIa – za zajęcie I miejsca, Oliwi Piotrowskiej z kl. IIe i Miłoszowi Kozarowi z klasy IIa ex aequoza zajecie II miejsca oraz Wiktorii Szulowskiej z klasy IIIe  za zajęcie III miejsca.

241 zebranym na sali uczniom pan Piotr Kaniewski przedstawił założenia realizowanego w szkole programu Cyfrowobezpieczni na najbliższy miesiąc. Przypomniał,  że 6 lutego czyli w czasie ferii zimowych obchodzony będzie w ponad 100 krajach międzynarodowy „Dzień Bezpiecznego Internetu: pod hasłem tworzymy kulturę szacunku w sieci”. Przypomniał, że wszyscy uczniowie do końca lutego zostali poproszeni o zrealizowanie wybranych szkoleń e-learningowych na stronie Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę,  że na zajęciach realizowane są i będą co najmniej do końca lutego lekcje dotyczące zagrożeń i bezpieczeństwa w sieci, praw autorskich,   wiarygodności w Internecie, czy bezpieczeństwa finansów. Zaprezentował wywieszoną wcześniej na drzwiach pracowni komputerowej „ścianę płaczu” na której Ci, co nie mają facebooka mogli wpisywać swoje uwagi i spostrzeżenia na temat używania smartfonów i ogólnodostępnego Internetu w szkole. Poinformował że wpisy będą możliwe na ściance tylko do końca zajęć w piątek. Ciągle jednak można je wpisywać na funpagu cyfrowobezpieczni do której zostali zaproszeni wszyscy uczniowie szkoły  ich rodzice i nauczyciele.  Chodzi o ustalenie wspólnych możliwych  do respektowania zasad używania smart fonów i Internetu w szkole. Do fanpega prowadzi kod QR, który jest na „ścianie płaczu”. Dodatkowo ogłoszono konkursy o zasięgu powiatowym pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Tomaszowa Mazowieckiego na film i prezentację multimedialną o bezpieczeństwie i zagrożeniach w sieci.