KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Apel podsumowujący pracę szkoły w I semestrze r. szk. 2019/ 2020

W środę, 5 lutego odbył się w naszej szkole apel podsumowujący pracę uczniów w I semestrze roku szkolnego 2019/ 2020. Pani dyrektor Lucyna Siudzińska  wymieniła uczniów z najlepszymi wynikami oraz tych ze 100% frekwencją, a także zapoznała całą społeczność z wynikami współzawodnictwa klas. Oto klasy z najwyższą średnią ocen:

klasa IV-  I miejsce- średnia: 4,23
klasa VI- II miejsce- średnia: 4,01
klasa VIIa- III miejsce- średnia: 3,99

W I półroczu najwyższą frekwencję osiągnęła klasa:

IV- 95,06%
Ia- 93,6%
VI- 94,18%
V- 94 %

Następnie pani dyrektor podziękowała uczniom za udział w różnorodnych konkursach, na szczeblu  miejskim, powiatowym, a nawet ogólnopolskim. Odczytała  nazwiska tych, którym udało się odnieść sukces.

 Sukcesy uczniów w konkursach przedmiotowych i artystycznych w I półroczu:

W XV Powiatowym Konkursie Plastycznym „Kartka z Aniołem- anioł z przesłaniem” , Ola Pawłowska z kl. IIb zajęła I miejsce ( opiekun: p. Maria Kaczmarek- Starosta), a Eryk Chojnacki z kl. Ib otrzymał wyróżnienie ( opiekun: p. Małgorzata Mokrogulska);

W ogólnopolskim konkursie „Maska- niejedną kryje tajemnicę…” Mikołaj Hilgner z kl. IIb zajął III miejsce (opiekun: p. Maria Kaczmarek – Starosta)

W powiatowym konkursie plastycznym "Eko – pocztówka,  uczennica, Karolina Ciszewska  z klasy VIIb uzyskała  wyróżnienie. (opiekun: p. Marzena Zwolska)

W IV Powiatowym Konkursie Recytatorskim Poezji Patriotycznej  Zosia Jagodzińska otrzymała wyróżnienie ( opiekun: p. Izabela Kowara);

W konkursie organizowanym przez PSSE „Uzależnienia i ich skutki widziane oczami dziecka” Zosia Jagodzińska zajęła I miejsce, a Weronika Wilczyńska zdobyła wyróżnienie
( opiekun: p. Elżbieta Chmal);

W XXIII Interdyscyplinarnym Konkursie Ekologiczno- Regionalnym:  Zuzia Walter z kl. VIII, Maria Wach z kl. VII a, Franciszek Koniuszaniec z kl. VIIa  zakwalifikowali się do etapu rejonowego ( opiekun: p. Magdalena Kołodziejczyk);

W V edycji konkursu na Najpiękniejszy Zabytek Tomaszowa Mazowieckiego, w kategorii praca multimedialna Zosia Jagodzińska zajęła I miejsce (opiekun: p. Piotr Kaniewski)

 Sukcesy sportowe- p. Izabela Kolanko, p. Wiesław Żmuda

W Mistrzostwach Tomaszowa Mazowieckiego w Pływaniu Drużynowym Chłopców  uczniowie z kl. IV zdobyli III miejsce;

W Mistrzostwach Tomaszowa Mazowieckiego w Tenisie Stołowym Chłopców uczniowie  z kl. VII/ VIII  zajęli III miejsce

W Mistrzostwach Tomaszowa Mazowieckiego w Szachach uczniowie z  kl. IV-VI zajęli II miejsce

W Mistrzostwach Tomaszowa Mazowieckiego w Szachach ( kl. VII-VIII) nasi uczniowie zajęli  III miejsce, na szczeblu powiatowym- III miejsce;

 Wielkie gratulacje dla wszystkich!