KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Biegacze na medal

Nasza szkoła wspaniale rozpoczęła sportowy rok szkolny. Zarówno reprezentacja chłopców jak i dziewcząt wykazała się ogromnym zaangażowaniem oraz zdolnościami w Mistrzostwach Miejskich jak i Powiatowych w Indywidualnych Biegach Przełajowych, które odbyły się 22.09.2017 r. na Tomaszowskich Błoniach obok nowopowstającej hali lodowej. W reprezentacji dziewczyn znalazły się Adrianna Kapała, Roksana Jabłońska, Karolina Badek oraz Aleksandra Krawczyk, natomiast męska drużyna składała się z Nikolasa Cłapy, Igora Przybysza, Miłosza oraz Marcela Sosnowiczów, a także Bartłomieja Szewczyka i Bartosza Sobańskiego. Dwóch ostatnio wspomnianych chłopców zasługuje na wyróżnienie, ponieważ Bartłomiej Szewczyk indywidualnie zdobył złoto, natomiast Bartosz Sobański znalazł się na piątym miejscu, awansując przy tym do finału wojewódzkiego, który odbył się 28.09.2017 r. w Uniejowie. Obydwaj uczniowie spisali się bardzo dobrze na wspomnianych zawodach, zajmując odpowiednio Bartłomiej siedemnaste, a Bartosz trzydzieste pierwsze miejsce na 120 uczestników. Jedyną naszą reprezentantką zakwalifikowaną do wojewódzkich zawodów była Adrianna Kapała, która na szczeblu miejsko - powiatowym wywalczyła piąte miejsce. W finale znalazła się na dwudziestym szóstym miejscu na około 120 biegaczek.

ZŁOTE SZTAFETY

Kolejne sukcesy naszych biegaczy to wywalczone przez uczniów trójki złoto zarówno w kategorii dziewcząt jak i chłopców na szczeblu miejsko – powiatowym w Sztafetowych Biegach Przełajowych, które obyły się 16.10.2017 r. Nasi mistrzowie to Marcelina Bińczyk, Aleksandra Krawczyk, Aleksandra Goździk, Zuzanna Konewka, Adrianna Kapała, Karolina Badek, Roksana Jabłońska, Marysia Murawska i Natalia Krześlak – drużyna dziewcząt . Drużynę chłopców stanowili: Bartłomiej Szewczyk, Nikolas Cłapa, Bartosz Sobański, Marcel Sosnowicz, Miłosz Sosnowicz, Igor Przybysz, Kacper Janik, Mateusz Kuta, Szymon Dębiec a także Sebastian Stępień. Obie reprezentacje szkoły  awansowały do półfinału wojewódzkiego, który odbył się 20.10.2017 w Tomaszowie Maz. Życzymy naszym biegaczom dalszych sukcesów!