KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Caritas-Dzień Pluszowego Misia

25 listopada obchodzimy Dzień Pluszowego Misia.

Pluszowy miś to kultowa zabawka na całym świecie i mimo upływającego czasu oraz pojawiania się coraz bardziej nowoczesnych rozrywek dla dzieci, bywa największym przyjacielem dziecka, a moda na misie nie przemija.

20 listopada w nowo otwartej w naszym mieście Archidiecezjalnej Szkole Katolickiej zorganizowano  po raz pierwszy „Dzień Pluszowego Misia”.

Uczniowie zostali zaproszeni do wspólnej zabawy w misiowej krainie.

Dla dzieci w tym dniu przygotowano wiele atrakcji: gry i konkursy z nagrodami, zabawy(„Stary niedźwiedź mocno śpi”), tańce  z maskotkami przy piosenkach o misiach, malowanie twarzy i wiele innych atrakcji.

 W przerwie zabaw zorganizowano także słodki poczęstunek. Uroczystość zakończono  loterią oraz wręczeniem każdemu dziecku drobnego upominku.

 A wszystkie te atrakcje zorganizowali wolontariusze Caritas ze Szkoły Podstawowej nr 3 im. Józefa Piłsudskiego wraz z opiekunem p. Marcinem Rybakiem.

Ten dzień w szkole pełen był uśmiechu oraz wspólnej zabawy i mamy nadzieję, że to wielkie misiowe przyjęcie zostanie we wspomnieniach dzieci na długi czas.