KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

DNI OTWARTE

Pierwszego marca od 17.00 gościliśmy w naszych progach kandydatów, mamy gorącą nadzieję, na uczniów naszej szkoły oraz ich rodziców. Tego dnia nasza placówka zamieniła się w barwną krainę baśni. Podczas krótkiej części artystycznej pragnęliśmy uświadomić przybyłym, że nasza szkoła niczym w baśni może zmienić małe, niedoświadczone pisklęta w piękne łabędzie. Pani dyrektor Małgorzata Okuszko przedstawiła ofertę szkoły, a uczniowie zaprezentowali nauczycieli  w konwencji baśniowej. Po tym powitaniu goście zwiedzali całą szkołę, a było co oglądać, bo każdą pracownię zmieniono w inną krainę. Tak więc można było zagościć  u Kopciuszka, odwiedzić minionki lub superbohaterów, porozmawiać z Rumcajsem. Wszędzie czekały na gości zagadki, konkursy i quizy, a w baśniowej kawiarence słodki poczęstunek. Goście odwiedzili nas tłumnie, w sali gimnastycznej zabraklo miejsc siedzących, póżniej   w klasach i na korytarzach panował miły naszym uszom gwar. Z przyjemnością zauważyliśmy także, że kilku kandydatów na uczniów klas pierwszych mamy musiały długo zachęcać, aby zechcieli pójść do domu. Ostatni goście opuścili nas o godzinie dwudziestej. Tak udaną imprezę zawdzięczamy pracy naszych uczniów i ich rodziców, którym serdecznie dziękyjemy.   W Tójce jak w bajce, jest czas nauki i jest czas na wspólną zabawę