KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Babci i Dziadka w Szkole Podstawowej nr 3

10 lutego 2019 r. w hali sportowej  Szkoły Podstawowej nr 3 im. J. Piłsudskiego w Tomaszowie Mazowieckim odbyła się bardzo piękna uroczystość dedykowana ukochanym Babciom i Dziadkom. Została ona przygotowana przez wychowawczynie klasy II- panią Marię Kaczmarek Starostę i panią Bożenę Bożyk przy wsparciu pani Magdaleny Bugajskiej. Na szkolnej scenie  zaprezentowali się także pierwszoklasiści przygotowani przez p. Małgorzatę Mokrogulską  i panią Kamilę Herkę.

Na początku spotkania pani dyrektor Lucyna Siudzińska powitała serdecznie przybyłych gości. W krótkim przemówieniu podkreśliła, jak nadzwyczajną rolę w życiu dziecka pełnią dziadkowie. Nigdy nie gniewają się na swoje wnuczęta i zawsze mają dla nich czas. Życzyła wszystkim Seniorom dobrego zdrowia, pomyślności, pogody ducha i prawdziwej radości z przebywania z wnukami. Następnie oddała głos małym artystom, którzy doskonale wyćwiczyli role, pięknie recytowali wiersze i śpiewali piosenki. Babcie i dziadkowie z dumą patrzyli na swoje pociechy, które włożyły wiele wysiłku w to, aby jak najlepiej się zaprezentować. Dodatkową niespodzianką dla gości był przepiękny układ taneczny w wykonaniu drugoklasistek. Dziewczynki ćwiczyły taniec z kwiatami pod bacznym okiem pani Izabeli Kolanko.  Po części artystycznej wszyscy zostali zaproszeni na słodki poczęstunek.