KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Nauczyciela i ślubowanie uczniów

Apel z okazji Dnia Edukacji Narodowej, połączony ze ślubowaniem klas pierwszych i czwartych, odbył się w Szkole Podstawowej nr 3 im. Józefa Piłsudskiego 14 października. Na wstępnie dyrektor szkoły, Lucyna Siudzińska powitała znakomitych gości:  Zastępcę Prezydenta Miasta Tomaszowa Mazowieckiego, panią Izabelę Śliwińską, Przewodniczącego Rady Miejskiej – pana Krzysztofa Kuchtę, Przewodniczącą Rady Powiatu Tomaszowskiego, panią Wacławę Bąk.

Słowa powitania skierowała także do aktywnych i emerytowanych Nauczycieli oraz Pracowników Administracji i Obsługi. W swoim przemówieniu podkreśliła, jak ważną osobą jest nauczyciel. Życzyła zrealizowania planów i marzeń oraz wielu zawodowych sukcesów i radości płynącej z pracy z dziećmi. Dziękowała nauczycielom za codzienną  pracę i towarzyszący im entuzjazm, dzięki któremu uczniowie motywują się do pracy nad sobą i staja się otwartymi na świat ludźmi. Pani Izabela Śliwińska- Zastępca Prezydenta Miasta Tomaszowa Mazowieckiego również zwróciła się do grona nauczycielskiego, życząc zdrowia i satysfakcji z pracy zawodowej. Następnie odczytała list Prezydenta Miasta, pana Marcina Witko ,w  którym  podkreślił on wagę nauczycielskiej pracy, życzył pedagogom, by każdego dnia trwali w przekonaniu, że nie tylko tworzą przyszłość, ale też nadają jej lepszy kształt.

W dalszej części uroczystości dyrektor szkoły, pani Lucyna Siudzińska zwróciła się  do Rodziców, którzy towarzyszyli swoim pociechom w tak ważnej chwili, jaką jest złożenie ślubowania i pasowanie na ucznia. Podziękowała za ich gotowość do aktywnej współpracy i zapewniła o wsparciu szkoły w rozwiązywaniu problemów wychowawczych.

Następnie wręczyła wyróżnionym Nauczycielom i Pracownikom Niepedagogicznym Nagrody Dyrektora Szkoły. Gratulacje składali też zaproszeni goście.  Dalszą część uroczystości umilili zgromadzonym sami uczniowie. Oni również dziękowali swoim nauczycielom za codzienną pracę Na zakończenie zaprezentowała się szkolna orkiestra  „Szałamaje” pod batutą pani Marzeny Zwolskiej, która wykonała tradycyjne „Sto lat”.