KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Ziemi 2021

Nasza szkoła corocznie bardzo aktywnie uczestniczy w obchodach Dnia Ziemi, przygotowując akcje ekologiczne, sadząc drzewa, organizując happeningi, czy apele. Niestety w tym roku, jak wszyscy, możemy zaakcentować udział w tym święcie tylko zdalnie.

Jakie działania podjęliśmy?

  1. Uczniowie młodszych klas obejrzą krótki film ekologiczny „ Kodeks Małego Ekologa”.
  2. Uczniowie klas 5 i 6 na lekcji biologii obejrzą prezentację „Strażnicy Ziemi” i „Segregujmy dla przyszłości”.
  3. Młodzież klas 7 i 8 przygotowała prace plastyczne na temat konieczności ochrony Bałtyku, stworzyliśmy z nich wystawę- zdjęcia prezentujemy poniżej.
  4. Wybrani przedstawiciele z klas 7 i 8 wezmą 22.04 udział w werbinariach przygotowanych przez Dział Edukacji Globalnej i Ekologicznej  przy CEO na temat życia bez odpadów- zero waste:  Zero waste od podstaw, Gotuję nie marnuję, Odpowiedzialna moda, Dlaczego tańczę w lesie?
  5. 6 uczniów z klasy 7 i 8 weźmie w przyszłym tygodniu udział w I Powiatowym Konkursie Ekologicznym „EKO-ARBUZ” organizowanym przez II LO /trzymamy kciuki/.

 

„Jesteśmy pierwszym pokoleniem, które żyje w sposób świadomy, i ostatnim, które ma szansę naprawić wyrządzone dotychczas szkody”. Naprawdę dużo zależy od Ciebie i Twojej ekologicznej postawy.