KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Finał ogólnopolskiego konkursu „Trzymaj formę"

13 czerwca 2018r. na stadionie Legii Warszawa został rozegrany finał ogólnopolskiego konkursu „Trzymaj formę!”. Udział w konkursie miał na celu zwiększenie świadomości młodzieży na temat zbilansowanego odżywiania oraz odpowiedniej aktywności fizycznej. Do rywalizacji zgłosiło się 14 tysięcy uczniów z 1800 szkół. Konkurs przebiegał w trzech etapach. Dwa pierwsze wyłoniły 18 finalistów z całej Polski. Była to już VII edycja Konkursu Wiedzy o Żywieniu w ramach realizowanego programu  „Trzymaj formę”. Uczestnicy z całej Polski przystąpili do testu pisemnego. Musieli odpowiedzieć na pytania jednokrotnego oraz wielokrotnego wyboru, a także uzupełnić krzyżówkę. Najlepszych osiem osób po tej części otrzymywało tytuł laureata i możliwość walki o nagrody w części praktycznej. Poza rywalizacją uczniowie oraz ich opiekunowie otrzymywali możliwość zwiedzenia stadionu warszawskiej Legii  i warszawskich Łazienek. Miło nam poinformować, iż laureatką konkursu została Natalia Kałużna, uczennica klasy 3c Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 10. Gratulujemy  i życzymy dalszych sukcesów. Warto podkreślić, że patronat honorowy objęło nad konkursem Ministerstwo Sportu i Turystyki, Ministerstwo Edukacji Narodowej, Ministerstwo Zdrowia oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.