KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jasełka w naszej szkole

W dniu 21 grudnia 2018r. uczniowie naszej szkoły zaprezentowali przedstawienie wigilijne. W tę świąteczną atmosferę  wprowadziły nas Jasełka, które przeniosły wszystkich w rzeczywistość sprzed 2000 lat, ale jednocześnie pokazały prawdę o nas samych, ludziach XXI wieku i o świecie współczesnym, który sami kreujemy.  Przedstawienie rozpoczęło się występem Szkolnej Orkiestry Szałamaje, która dźwiękami kolęd wprowadziła nas w nastrój świętowania. Piękne stroje, muzyka i scenografia przeniosły nas w odlegle czasy; mogliśmy choć przez chwilę poczuć klimat zamierzchłych lat. Scenariusz inscenizacji nie tylko przypominał o niezwykłych wydarzeniach, ale przede wszystkim zmuszał do refleksji nad dzisiejszym światem i nad tym, jakimi jesteśmy ludźmi. Długotrwające brawa były nagrodą dla wszystkich występujących uczniów za wspaniałą grę aktorską.  Dzieci  i młodzież z dużym zaangażowaniem odgrywały swoje role. Na koniec  Pani dyrektor złożyła wszystkim obecnym najlepsze życzenia świąteczno- noworoczne, a wspólne odśpiewanie kolędy zakończyło spektakl.Serdeczne podziękowania dla wszystkich występujących składa zespół producencki w składzie: Marzena Zwolska – dyrygent i oprawa muzyczna, Izabela Kolanko - choreografia, Marcin Rybak – adaptacja scenariusza i reżyseria, scenografia Izabela Kolanko i Wiesław Żmuda.

Po pięknych Jasełkach, pozostając w cudownym  nastroju uczniowie wraz ze swoimi wychowawcami udali się na klasowe wieczerze wigilijne, w trakcie których mogli również skorzystać ze świątecznej fotościanki.

.