KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kolejny turniej za nami

W październiku zakończył się Międzyklasowy Turniej Piłki Nożnej organizowany
w ramach Szkolnych Igrzysk Sportowych dla uczniów naszej szkoły. Turniej rozgrywany jest od momentu powstania przy szkole boiska ORLIK, a tegoroczna edycja była już siódmą.
W turnieju biorą udział reprezentacje klas. W drużynie mogą występować także dziewczęta. W pierwszej fazie turniej odbywa się na poszczególnych poziomach, a zwycięzcy na poziomie klas pierwszych(obecnie siódmych), drugich i trzecich gimnazjum  rywalizują
w finale o miano najlepszej drużyny w szkole. Rozgrywki podczas całego turnieju odbywają się systemem "każdy z każdym" W tegorocznej edycji na poziomie klas siódmych zwyciężyła klasa VII a, na poziomie klas drugich klasa II e, a na trzecim klasa III e. Zwycięzcą tegorocznego Siódmego Międzyklasowego Turnieju Piłki Nożnej została klasa III e pokonując w finale swoich młodszych kolegów z klasy II e 5:1oraz VII a 6:0. Drugie miejsce wywalczyła klasa II e zwyciężając siódmoklasistów 2:1, a trzecie klasa VII a. Inicjatorem powstania turnieju i osobą, która corocznie go prowadzi jest nauczyciel wychowania fizycznego pan Wiesław Żmuda.

Reprezentację klasy VII a tworzyli: Szymon Kisiel, Szymon Tomczyk, Daniel Stępień, Mateusz Kuta, Hubert Szczepaniak, Alex Biniek, Piotr Radzikowski i Szymon Strzechowski - wychowawca pani Edyta Sałowska.

Klasę IIe reprezentowali: Igor Przybysz, Bartłomiej Majewski, Marcel Sobczyk, Sebastian Stępień, Adrian Fuks i Maciej Staniec - wychowawca pan Piotr Kaniewski.

Zwycięzcy turnieju klsa III e: Marcel Sobczyk, Miłosz Sobczyk, Bartosz Sobański, Wiktor Sulma, Bartłomiej Szewczyk, Konrada Sosiński, Kacper Łazowski i Jakub Grałek - wychowawca pani Małgorzata Majda)