KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Michał Osowski laureatem(2 w województwie)w konkursie ŁKO "Papież Słowianin"

6 marca 2018 roku w Łodzi odbyła się IX edycja Ogólnopolskiego konkursu tematycznego dla uczniów gimnazjów „Papież Słowianin”. Konkurs wiedzy o czasach i osobie Karola Wojtyły – Jana Pawła II organizowany jest przez Łódzkiego Kuratora Oświaty. O patronat nad IX edycją Konkursu, zostali poproszeni Minister Edukacji Narodowej, Wojewoda Łódzki, Marszałek Województwa Łódzkiego, Arcybiskup Metropolita Łódzki, Prezydent Miasta Łodzi, Dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi, Przewodniczący Zarządu Fundacji Konferencji Episkopatu Polski Dzieło Nowego Tysiąclecia. Konkurs przeprowadzany jest w trzech etapach: szkolnym, wojewódzkim, ogólnopolskim. Recenzowanie opracowanych zadań i testów, dla etapu szkolnego, wojewódzkiego i ogólnopolskiego  Łódzki Kurator Oświaty powierzył Katolickiemu Uniwersytetowi Lubelskiemu.  60 najlepszych uczniów z całego województwa którzy przeszli etap szkolny pisali test  wiedzy. Tematem dziewiątej edycji Konkursu był: Św. Jan Paweł II – Syn polskiego narodu, świadek i uczestnik zmagań o wolność i niepodległość Polski.  Miło nam poinformować, iż uczeń Michał Osowski z uczeń klasy 3 gimnazjum z nasze szkoły zajął drugie miejsce w województwie, a ty samym zakwalifikował się do etapu Ogólnopolskiego który odbędzie się w Lublinie.Ucznia do konkursu przygotował  nauczyciel religii  Marcin Rybak.  Michałowi serdecznie gratulujemy (tym bardziej, iż tydzień wcześniej zajął 1 miejsce w województwie w Ogólnopolskiej Olimpiadzie Teologii Katolickiej)oraz życzymy sukcesu na etapie ogólnopolskim.

 Naszą szkołę na etapie wojewódzkim reprezentowali także  : Natalia Kałużna , Magdalena Nowak.