KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nasza szkolna grupa synodalna

W związku z Synodem Duszpasterskim Archidiecezji Łódzkiej który rozpoczął się w 2018(będzie trwał 3 lata)  i który w pierwszym roku będzie poświęcony młodzieży, ks. Arcybiskup Grzegorz Ryś poprosił, aby wśród młodych ludzi chodzących na lekcje religii, powstały w szkołach grupy synodalne. W skład  grup wchodziłaby młodzież i nauczyciele katechezy. Zespoły synodalne pracować mają z częstotliwością jednego spotkania w miesiącu.Zadaniem zespołu synodalnego będzie odpowiedź na ankietę (pytania ankietowe) dotyczące problematyki młodzieżowej, wiary, potrzeb religijnych, itp.

 W skład zespołu z naszej szkoły weszli uczniowie  z klasy 7b w składzie: Wiktoria Płóciennik, Izabela Jarzębska, Lena Przybylska, Rozalia Błaszczyk i Piotr Błaszczyk, który pełni funkcję sekretarza. Protokoły ze spotkań oraz odpowiedzi młodzieży na pytania w ankietach przesyłane są raz w miesiącu do kurii łódzkiej. Opiekę sprawują katecheci(p.Marcin Rybak, p.Piotr Pawlikowski) oraz p. Jolanta Błaszczyk. Więcej informacji na stronie synodlodz.pl

 

.