KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

obóz cyfrowobezpieczni dzień 3

3 dzień (18.07.2018) Tarnów

Kolejny dzień na obozie upłynął głównie na grach miejskich. Uczniowie podzielili się na 5-osobowe grupy i pod opieką wychowawców wyruszyli w kierunku Starówki według podanych wskazówek. Była to nowoczesna forma podchodów, w których tradycyjne "strzałki" i zadania zastąpione były w aplikacji w tablecie. Każda grupa miała możliwość kontrolowania wyników pozostałych, co jednocześnie wzmacniało rywalizację między grupami. W połowie gry uczniowie spotkali się w jednym punkcie - w restauracji, w którym czekał pyszny obiad. Dalsza część gry kontynuowana była na terenie ośrodka. Uczniowie wykazali się kreatywnością w poszukiwaniu kodów QR, które skanowali, aby poznać zadania do rozwiązania. 

Dzień zakończył się zajęciami rekreacyjnym w Parku Wodnym.