KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Popołudnie z planszówką

      W czwartek 31 stycznia po lekcjach uczniowie i ich rodzice mieli możliwość rozegrania kilku partii coraz popularniejszych gier planszowych. Uczniowie przynieśli swoje ulubione gry i uczyli kolegów i koleżanki oraz nauczycieli zasad rozgrywek. Planszówki to wspaniały sposób na naukę przez zabawę. Wiele gier dostępnych na polskim rynku poszerza wiedzę z różnych dziedzin, od historii i literaury  począwszy, przez geografię, ekonomię, astronomię, chemię.... można tu wymienić różne obszary ludzkiej działalności.Wspólne spędzanie czasu oderwało nas wszystkich od komputerów  i smartfonów, pozwoliło na zachowania fair play, integrowało dzieci najmłodsze z uczniami klas siódmych i ósmych, dało nam wiele radości. Szczególnie miło nam było z powodu obecności kilkorga rodziców. To pierwsza impreza z cyklu spotkań z planszówką. Następne, zorganizowane wspólnie z grupą  miłośników gier fabularnych oraz fantastyki –Stowarzyszeniem Topory, organizatorów licznych imprez i konwentów, odbędzie się w sobotę 2 marca w godz. 9.00 -14.00. Już teraz zapraszamy zainteresowanych mieszkańców miasta, dzieci, młodzież i dorosłych. W gry planszowe może grać każdy.   Zainteresowanych działalnością Stowarzyszenia Topory i tym, w co będzie można pograć na kolejnym spotkaniu z grami planszowymi, odsyłamy na ich strony: https//www.facebook.com/topory/ lub http://www.topory.org/

             Do zobaczenia niebawem w większym gronie!