KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Słodka wycieczka do Manufaktury Cukierków i teatru „Buffo”

Dzień 29 maja dla uczniów klas IV i V był naprawdę słodki,  a to za sprawą wycieczki do Manufaktury Cukierków w Warszawie. Dzieci miały okazję poznać tajniki ręcznego  wyrobu cukierków. Przekonały się, że same potrafią je zrobić. Do masy były dodawane kolory, między innymi czerwony sok z buraków, a następnie z długich słodkich węży powstawały lizaki. Uczestnicy wycieczki  otrzymali słodkie prezenty, które zabrali do swoich domów.

Kolejnym punktem programu była wizyta w teatrze. Dzieci obejrzały spektakl ,,Piotruś Pan”. Reżyserem  przedstawienia jest  Janusz Józefowicz, aktor, reżyser               i choreograf, dyrektor Teatru Studio Buffo w Warszawie, pomysłodawca i reżyser słynnego musicalu “Metro”. Libretto przygotował wybitny polski  Jeremi Przybora, zaś muzykę kompozytor Janusz Stokłosa.

Głównym bohaterem przedstawienia jest  tytułowy Piotruś Pan, psotny chłopiec, który nie chce dorosnąć i spędza dzieciństwo na wyspie Nibylandii, przewodząc grupie Zagubionych Chłopców. Przedstawienie było pełne cudownej muzyki i okazało się wspaniałym widowiskiem. Pojawił się między innymi gigantyczny krokodyl oraz żywy pies, który był śliczny i mądry. Oczywiście był też Dzwoneczek, a także piraci. Aktorzy bardzo dobrze odgrywali swoje role, zwłaszcza, że w przedstawieniu grało dużo dzieci. Spektakl zrobił na wszystkich  ogromne wrażenie, wprowadził  w świat baśni oraz ekscytujących wydarzeń. Wycieczka z pewnością na długo pozostanie w pamięci.