KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Spotkanie poświęcone promowaniu zawodu strażaka

W czwartek 7 lutego 2019 r. w klasach Ia i Ib odbyło się spotkanie poświęcone promowaniu zawodu strażaka. Uczniowie klasy II Ta ZSP nr 3 w Tomaszowie Maz. o specjalności pożarniczej opowiedzieli o trudnej i niebezpiecznej pracy strażaka. Omówili i pokazali strój i narzędzia potrzebne do gaszenia pożaru. W ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom" uczniowie technikum przedstawili historię bohatera książki Czesława Janczarskiego" Jak Wojtek został strażakiem". Sprawdzili również wiedzę naszych uczniów - pierwszoklasistów, zachęcając ich do udziału w konkursach i quizach. Na pamiątkę spotkania uczniowie naszej szkoły otrzymali breloczki oraz ilustracje przedstawiające dzielnego strażaka Wojtka.Dziękujemy za ciekawe spotkanie uczniom klasy II Ta ZSP nr 3 i ich opiekunkom pani Monice Kapale i pani Iwonie Krzciuk.