KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2017/2018

„Nie wątp w błękit nieba, gdy nad twoim dachem stoją ciemne chmury” – z tym przesłaniem w tle rozpoczęło się uroczyste zakończenie roku szkolnego pożegnaniem klas trzecich. Absolwenci złożyli ślubowanie i przekazali sztandar Gimnazjum nr 3 młodszym kolegom. Następnie Dyrektor Zespołu Szkolno-Przedszkolnego pani Mirosława Tomczyk wraz z obecną podczas uroczystości panią Haliną Szczucińską Dyrektorem Wydziału Edukacji Urzędu Miasta wręczyły nagrody i wyróżnienia najlepszym trzecioklasistom. Ponadto pani  dyrektor Szczucińska wręczyła uczniom z wybitnymi osiągnięciami zaproszenia do Urzędu Miasta na spotkanie z prezydentem panem Marcinem Witko. Gościem uroczystości był również ks. dr  Edward Wieczorek proboszcz Sanktuarium św. Antoniego. Podziękowanie za dobrą współpracę z dyrekcją i nauczycielami wyraziła pani Dąbrowska przewodnicząca Rady Rodziców. Po zakończeniu części oficjalnej trzecioklasiści zaprezentowali pełen refleksji program artystyczny. Uczniowie przedstawili rozważania o życiu i człowieku Wisławy Szymborskiej, ks. Jana Twardowskiego, Paulo Coelho oraz Andrzeja Poniedzielskiego. Wzruszający ton podkreślały chwytające za serce piosenki śpiewane przez uczniów, którzy z namysłem, wyraźnym przesłaniem i optymizmem żegnali szkołę. Po krótkiej przerwie rozpoczęło się zakończenie roku dla klas młodszych o równie uroczystym charakterze. Do zobaczenia po wakacjach!