KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wizyta w Muzeum

"Dnia 18 grudnia 2018 r.uczniowie klasy Ia SP Nr3 wybrali się do Muzeum w Tomaszowie Maz. Zajęcia odbyły się w scenerii wystawy czasowej pt."100 lat temu w Tomaszowie. Tomaszów i tomaszowianie w latach 1914-1920". Słowo wstępne do zebranych wygłosił dr Daniel Warzocha. Na wystawie można było obejrzeć ciekawe zdjęcia, pocztówki, dokumenty, druki patriotyczne, banknoty z okresu kształtowania się odrodzenia Polski. Najbardziej zwróciła uwagę odnaleziona niedawno fotografia miasta, wykonana z niemieckiego aeroplanu prawdopodobnie na początku 1915 r. Zaprezentowana ona została w formie wielkiego wydruku na folii i zawieszona na ścianie. Każdy uczeń otrzymał  broszurę, na której widniał herb polski po przemianach i mapa miasta. Dziękujemy za ciekawe zajęcia.