KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

,, Zanim nadszedł 11 listopada 1918 roku ..."

,, Zanim nadszedł 11 listopada 1918 roku - upragniony dla Polaków dzień niepodległości… ’’    tymi słowami rozpoczęła się kolejna ciekawa lekcja w dn. 8 listopada w klasie 2 b,  poprowadzona przez p. Magdalenę Bugajską nauczycielkę historii i współorganizującą zajęcia w klasie drugiej , która opowiedziała uczniom o ważnych wydarzeniach historycznych, uświadomiła uczniom jak ogromne było poświęcenie  naszych przodków na drodze do odzyskania upragnionej niepodległości.

Lekcja ta wzbogaciła wiedzę uczniów, uświadomiła młodemu pokoleniu, jaką wartość ma niepodległość w życiu narodu oraz wzbudziła podziw dla patriotów.

Miłość do Ojczyzny wyrażały słowa:

„Wywalczona

Okupiona krwią

Bliska mojemu sercu

Zadana mi na zawsze

Umiłowana

Piękna, szlachetna

Polska

Polska”