KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia 2020/21

Dzień drzewa w klasie 2a

Klasa IIa aktywnie włączyła się w akcję sadzenia drzew organizowaną z okazji Dnia Drzewa. Wsadziliśmy małego dąbka.  ...

Doradztwo zawodowe w klasie 2a

W ramach realizacji Wewnątrzszkolnego Systemu Doradztwa Zawodowego uczniowie klasy IIa poznają różne zawody. Odbyli spotkania z p. pielęgniarką, p. bibliotekarz i p. woźną. Poznali również tajniki zawodu nauczyciela....

„Przerwa na czytanie”

Klasa IIa rozwija swoje zainteresowania czytelnicze biorąc udział w Dniu Czytania 29.09.2020 roku,  oraz V Ogólnopolskiej akcji „Przerwa na czytanie”....

Projekt ekologiczny: „Chcę być zdrowy i bezpieczny”

Uczniowie klasy IIa realizują projekt ekologiczny: „Chcę być zdrowy i bezpieczny” oraz należą do Klasowego Klubu Przyjaciół Ochrony Środowiska.  Wiele ciekawych zajęć, obserwacji odbywa się w  nie tylko w klasie, ale przede wszystkim na łonie natury – np. okolicach szkoły, na wycieczc...

Światowy Dzień Owsianki

Światowy Dzień Owsianki to pomysł szkockiej organizacji charytatywnej Mary’s Meals, która pomaga najbiedniejszych dzieciom i sierotom. Święto jest okazją, by spróbować owsianki w nowej dla siebie odsłonie. W wielu krajach z tej okazji odbywają się imprezy tematyczne, np. mistrzostwa w przyrządzaniu ...

Czytanie na przerwie

Bicie rekordu w czytaniu na przerwie klasa 1a i 1b...

,,Laboratorium Pasji i Talentu'' c.d.

7.10 2020 r. odbyły się w naszej szkole kolejne warsztaty w ramach projektu profilaktyczno-wychowawczego ,,Laboratorium Pasji i Talentu''. Tym razem miały one formę zajęć tańca z flagami. Poprowadziła je tomaszowska licealistka Wiktoria Kliszewska, dla której taniec stał się pasją. Brały w nich udział uczennice ...

Przerwa na czytanie

Przerwa na czytanie klasa -bicie rekordu na przerwie przez klasę 0...

Soki pijemy, bo zdrowi być chcemy!

Uczniowie z klasy 1b doskonale wiedzą, że aby być zdrowym należy się przede wszystkim prawidłowo odżywiać. Każdy rozumie, jak ważne jest spożywanie dużych ilości owoców i warzyw. Z myślą o witaminkach, postanowiliśmy zrobić soki owocowo- warzywne. Uczniowie przynieśli m.in. jabłka, gruszki, banany, pomarańcze, c...

DNI JĘZYKÓW OBCYCH

Z okazji  Dnia Języków Obcych nauczyciele języka angielskiego, niemieckiego  i rosyjskiego  ogłosił konkurs na plakat promujący naukę języków obcych. Należało w sposób graficzny przekazać dlaczego warto uczyć się języków. Konkurs skierowany był do całej społeczn...