KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia 2020/21

Serdecznie zapraszamy wszystkich Nauczycieli, Rodziców i sympatyków Szkoły do dołączenia do projektu "Pod biało-czerwoną" realizowanego pod honorowym patronatem Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego. Inicjatywa zakłada sfinansowanie przez Rząd Rzeczypospolitej Polskiej zakupu maszt&oac...

Pomagamy młodym na kresach

Klasa  "0" włączyła się do pomagania! Brawo WY! Się Pomaga!!...

Dzień chłopaka w kl.V

Dziś klasa 5 świętowała Dzień Chłopaka bardzo aktywnie. Nietypową lekcję wf zrealizowali na trampolinach. Było skocznie, sprężyście, wysokowo i superowo. Wszyscy z szerokimi uśmiechami bawili się, a przy tym uczyli się ewolucji akrobatycznych. Gorąco polecamy wszystkim świetną zabawę. Zamierzamy tu jeszcze wró...

Dzień chłopaka w kl. 0

Ale się działo! Dzień Chłopaka na długo zapamiętany będzie wTej klasie:)...

Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania cz.II

29 września to od 2001 roku Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania. Został on ustanowiony z inicjatywy Polskiej Izby Książki. Data ta odnosi się do urodzin Janiny Porazińskiej, autorki książek dla dzieci i młodzieży. Jest to kolejna dobra okazja do wyrabiania nawyku czytania – dzieciom i przez dzieci. T...

Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania

Święto ma na celu promocję lektury i głośnego czytania. Zostało ogłoszone w 2001 r. z inicjatywy Polskiej Izby Książki. Data 29 września odnosi się do urodzin Janiny Porazińskiej, autorki książek dla dzieci i młodzieży. Klasa 0 też świętowała! Pani Monika z biblioteki szkolnej przeczytała i omówiła zerówk...

"Laboratorium Pasji i Talentu"

Klasa 6 na lekcji wychowawczej uczestniczyła w warsztatach zatytułowanych "Laboratorium Pasji i Talentu" zorganizowanych przez Fundację Aby Nikt Nie Zginął. Uczniowie mieli okazję spotkać się z młodymi osobami, które ze swojej pracy uczyniły pasję, nierzadko pokonując trudną drogę. Gościem był pan Piotr Jele...

Eko Rajd Rowerowy- „trójka” najlepsza

Od 16 do 22 września trwa Europejski Tydzień Zrównoważonego Transportu. Również w Tomaszowie z tej okazji organizowanych jest wiele  wydarzeń.  22 września zorganizowany został  „Eko Rajd Rowerowy” Uczestnicy mieli do pokonania 13 km, a po drodze w punktach docelowych musieli ...

"Sprzątanie świata" kl. 3a

18 września 2020 r. klasa 3a brała udział w akcji "Sprzątanie świata". Uczniowie sprzątali teren wokół szkoły, zaczynając od aleji Marszałka Józef Piłsudskiego, a kończąc na ulicy Legionów. Uczniowie są świadomi, co dla nas znaczy "czysta planeta"....

W ramach Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu

W ramach Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu uczniowie z klasy 3 b zachęcali swoich bliskich do zmian niekorzystnych dla zdrowia i środowiska przyzwyczajeń  oraz wybrania alternatywnych, ekologicznych środków podróżowania:  pieszo, jazdy na rowerze, korzystania z komunikacji ...