KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia 2020/21

Śladami Tomaszowian w Bitwie Warszawskiej 1920

Drużyna Szkoły Podstawowej nr 3 zdobyła 2 miejsce w grze miejskiej pt. Śladami Tomaszowian w Bitwie Warszawskiej 1920. Nasi uczniowie w składzie: Zuzanna Olczyk, Eryk Bilmin, Stanisław Ordak oraz Filip Borysławski dzięki swojej wiedzy i umiejętnością pokonali jedenaście drużyn i stanęli na podium. Zadanie nie było łatw...

Dzień uśmiechu w klasie I a

02.10. 2020r nasza klasa obchodziła Dzień Uśmiechu. Na początku zajęć pani z uśmiechem poczęstowała nas cukierkami. Następnie wykonaliśmy uśmiechnięte buźki i uśmiechaliśmy do siebie i naszej pani podczas wszystkich zajęć. Pomysłodawcą tego święta jest Ball, autor znanego na całym świecie symbolu żółtej uśmiec...

"Przeczytaj, bo warto"

Dopiero 24 września nastąpiło rozstrzygnięcie VII Powiatowego Konkursu "Przeczytaj, bo warto". Pandemia pokrzyżowała plany organizatorom i wyniki ubiegłorocznego konkursu zostały ogłoszone z opóźnieniem. Zadaniem uczestników było wygłoszenie przemówienia, w którym mieli przekonać zebrany...

Szkolny konkurs ekologiczny

  Kontynuacją Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu jest udział naszej szkoły w Europejskich Dniach Zrównoważonego Rozwoju. Z tej racji w szkole przeprowadzony został konkurs ekologiczny ze znajomości zasad ochrony Ziemi. Tytuł konkursu dla klas trzecich : „...

Dzień Chłopaka w kl. 2b

Z okazji Dnia Chłopaka klasa 2b wraz z wychowawca p. Kamilą Herką wybrała się do kina Helios...

Dzień Chłopaka w klasie I a

W dniu dzisiejszym świętowaliśmy Dzień Chłopaka w naszej klasie. Dziewczynki wraz z wychowawczynią Iwoną Mucha złożyły wszystkim chłopcom z klasy I a najserdeczniejsze życzenia z okazji ich święta oraz wręczyły prezenty. Chłopcy byli szczęśliwi i zadowoleni. Następnie dziewczynki wybrały najsympatyczniejszych chł...

Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania w kl. Ia

29 września – Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania. Został ogłoszony z inicjatywy Polskiej Izby Książki. W tym dniu uczniowie klasy I a wysłuchali ulubionych baśni i bajek czytanych przez panią Zając – szkolną bibliotekarkę. Korzyści płynące z głośnego czytania są ogromne. Rozwijają myślenie, kszta...

Młodzieżowy Strajk Klimatyczny

W czwartek, 24 września, klasa 8a wzięła udział w Młodzieżowym Strajku Klimatycznym. Jest to akcja, podczas której młodzi ludzie wykazują niezadowolenie wobec obojętności władz na temat katastrofy ekologicznej i starają się uświadomić osoby starsze o możliwych zagrożeniach z nią związanych. Uczniowie z uśm...

Spotkanie z trenerami dyscypliny Freestyle football

To był dla klasy 6 wspaniały Dzień Chłopaka. Spotkanie z trenerami dyscypliny Freestyle football było bardzo inspirujące. Uczniowie dowiedzieli się, że każde marzenie można spełnić, a praca może być pasją. Droga do spełniania marzeń nie zawsze jest prosta, ale warto ją pokonać. Nigdy nie można tracić wiary w to, że się...

"Tropimy zawody"

29 września 2020 r. w ramach cyklu "Tropimy zawody" w klasie 3a i 3b odbyło się spotkanie z pracownikami apteki. Panie farmaceutki zapoznały dzieci, jaką szkołę należy skończyć, aby móc wykonywać ten zawód i na czym on polega. Dzieci obejrzały krótki film pt."Praca farmaceuty od kuchni". Podczas wa...